SQL Server Performance

changing the server domain

Discussion in 'General DBA Questions' started by vijaygarapati, Oct 20, 2005.

  1. vijaygarapati New Member

    We are trying to change the domain of our development server (2 in number) and a production server (1 in number). Previously our logins are created in the same domain where the servers were present. we have a mixed mode of authentication.

    Now that the servers are being moved to a different domain..I have been asked to check the login connections and the jobs if they are running fine after the server has been moved to the new domain.

    Can anyone please suggest me what are the issues I need to take care of after the server has been moved to the new domain, like how to test the connections, how to test if the jobs are running fine are alike??

    You help is highly appreciated.

    Thanks and regards,
    vijay.
  2. gkrishn New Member

    About logins...
    Those logins are also moving to new domain? Or just only your servers?
  3. vijaygarapati New Member

    Just the servers.
  4. gkrishn New Member

    In my exp,It depends on whether domain1 users have access to domain2 resources.In your case hope there shouldn't be any such issues. Also you can use EXEC sp_change_users_login 'Report' to check any inconsistecies in logins.

    You can verify Service startup accounts,job owners and make necessary changes if needed
  5. vijaygarapati New Member

    Assuming that all the present logins (which are of the form domain/LAN id) have access to the new domain, how do i test connections?

    Thanks.
  6. ghemant Moderator

    Hi,<br />you may use satya's script to get users and associated role information<br />1). <br /><a href='<br /<a target="_blank" href=http://www.sql-server-performance.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10504'>http://www.sql-server-performance.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10504'</a> target='_blank' title='<br /<a target="_blank" href=http://www.sql-server-performance.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10504'>>http://www.sql-server-performance.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10504'></a><br /<a target="_blank" href=http://www.sql-server-performance.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10504>http://www.sql-server-performance.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10504</a></a> , and use <br /><br />2). sp_configure to view current server settings<br /><br />And<br /><br />3). SQLDiag to gether information of your current server.<br /><br />HTH<br /><br />[<img src='/community/emoticons/emotion-1.gif' alt=':)' />]<br />Regards<br /><br /><br />Hemantgiri S. Goswami<br />ghemant@gmail.com<br />"Humans don't have Caliber to PASS TIME , Time it self Pass or Fail Humans" - by Hemantgiri Goswami<br />
  7. gkrishn New Member


    Oh i made a misake!!! that procedure is to check SQLserver logins.
  8. gkrishn New Member

    xp_logininfo 'DomainUname'

    -Rajiv
  9. vijaygarapati New Member

    when i try executing the command xp_logininfo 'DomainUname', I get this error


    (0 row(s) affected)

    Server: Msg 8198, Level 16, State 22, Procedure xp_logininfo, Line 58
    Could not obtain information about Windows NT group/user 'DomainUname'.

    Please help

    Thanks
  10. gkrishn New Member

    Then those users dont have access to your server now, in new domain .Check with your n/w admins
    -Rajiv
  11. vijaygarapati New Member

    No, The server has not been migrated yet. I ran the command in its present domanin. Now the migration is taking place for one of the development server ( and the migration will be completed in a hour or so), so you want me to run this command and checkout the output, once the server has been migrated to the new domain?? If yes, what is the output, that i am expecting?

    Thanks,
    vijay.
  12. gkrishn New Member

    >> xp_logininfo 'Domainuser'
    You shud get somthin like ...

    account name-Domainuser
    Type -user
    Privilege -admin
    Mapped login name-Domainuser
    Permission path-NULL

    I wonder why you are not getting any output in your current server.You shoud get if that user has access to the server.
    -Rajiv
  13. vijaygarapati New Member

    The migration of the development server from the present domain to the new domain is completed,.

    I have deleted the present registration of this server from my EM and then re-registered it, I was able to login and every this looked fine ( I mean , I was able to access all the things).I created a sample job on this dev server in the new domain and ran it, the job also succeeded. but still I am getting the same error when I ran the command.

    Is there any thing i need to test on the dev server that has been moved to the new domain ???

    Thanks in advance.
  14. gkrishn New Member

    xp_logininfo 'Domainuser'<br /><br />replace domain with your domain,user with your domain user name.I guess you issued the command as is <img src='/community/emoticons/emotion-1.gif' alt=':)' /> .This sp should work for all valid domain users in the sql server.<br /><br />Nothing else you need to check, only you need to make sure is <br />1)all domain users are valid in new server.<br />
  15. vijaygarapati New Member

    I issue this command xp_logininfo 'Domainuser' in the QA of the development server that has been moved to the new domain with xp_logininfo 'old Domain name my lan id'.

    let us assume that the development server has been moved from domain ABC to new domain XYZ.all the logins that we have are of the form ABC/Lan ID.

    The query returned a result set indicating details like

    account name: ABC/lan ID
    type : user
    Privilage: admin
    Mapped Login name: ABC/Lan ID
    Permission path: Null

    Is this result set right??

    Thanks,

  16. gkrishn New Member

    Yes ,Thts it .

    ***more info***
    1)Issue following command to see how many ABC domain users are in your server
    Use Master
    Go
    select * from sysusers where isntname=1

    2)Check with xp_logininfo to see ,if all are valid.

    If one ABC user is valid, hope all others would also be valid.Still you can check if no: of users are less.
    -Rajiv
  17. vijaygarapati New Member

    Yes, <br /><br />I have issued the command and got all the users that are valid NT users for this server.<br />I think this test is enough to test that we do not have any problems with connecting to the development server after it has been moved to the new domain. I think now we can safely move our production server also to the new domain in the weekend.<br /><br />Thanks a lot. I highly appreciate you timely help.!![<img src='/community/emoticons/emotion-1.gif' alt=':)' />]<br /><br />
  18. satya Moderator

  19. vijaygarapati New Member

    Thanks satya for the url(s).
  20. ghemant Moderator

Share This Page