SQL Server Performance

Problem with federated server linking

Discussion in 'SQL Server Clustering' started by majidkhan, Apr 29, 2008.

  1. majidkhan New Member

    Hello everyone.
    I am trying to implement linked servers and I am having some trouble. The setup is as follows: I have two machines with the same SA login/pwd. BOTH machines have a database called: Federated_Bridge.
    On machine 1: Federated_Bridge contains a table Fed_Entity_1
    On machine 2: Federated_Bridge contains a table Fed_Entity_2
    Machine 1, when I look it up in SQL Enterprise Manager it says: (local)
    Machine 2, when I look it up in SQL Enterprise Manager it says: REALIBM2
    When I expand those, I can see the databases folder and I can then see Federated_Bridge respectively.
    On machine 1 (local) I am trying to create a linked server. I use the following SP call:
    ---------
    use master
    go
    EXEC sp_addlinkedserver
    @server = 'TEST3',
    @srvproduct = 'SQLServer OLEDB Provider',
    @provider = 'SQLOLEDB',
    @datasrc = 'REALIBM2Federated_Bridge'
    EXEC sp_addlinkedsrvlogin 'TEST3', 'false', 'sa', 'sa', 'mysapwd'
    --------
    The above queries seem to execute fine. Afterwards, when I check in Enterprise manager, I can see under linked servers TEST3 .. but no tables or views are showing.
    When I run the following select query from query analyzer, I get an error message:
    SELECT * FROM Test3.Federated_Bridge.dbo.Fed_Entity_2
    SQL Server Does Not Exist Or Access Denied
    Please help!!
    Thanks.
  2. satya Moderator

    Why you have posted this in clustering forum, when the problem is related to Linked server?
    As I was confused with your concept of Federated server, that means are you calling the linked servers as federated servers?
    In any case look at this KBA http://support.microsoft.com/kb/328306 to resolve such errors.
  3. MohammedU New Member

    May be access issue or it is not configured correctly...
    Try the following....if it didn't work try to create using EM.
    use master
    go
    EXEC sp_addlinkedserver
    @server = 'TEST3',
    @provider = 'SQLOLEDB',
    @datasrc = 'REALIBM2Federated_Bridge'
    EXEC sp_addlinkedsrvlogin 'TEST3', 'false', 'sa', 'sa', 'mysapwd'

Share This Page