SQL Server Performance

Snapshot Never Ends? - Merge....

Discussion in 'SQL Server 2005 Replication' started by sql_jr, Jul 19, 2007.

  1. sql_jr New Member

    Hi,

    I've set up merge replication, and generated the snapshot. Its been running for 18+ hours, and looking at the Monitor, it looks like it's going in a continous circle. The messages change from 'Preparing Table X for merge replication' and 'Applied script x.cgf' and goes thru all the objects, and applying snapshot. However, the subscriber apparently doesn't appear to have ANY data in it. I restored a clean copy to both sides, with data, but the sync seemed to delete the data. Data is on publisher,not subsc. There are no errors on the monitor, but in this continuous state. Any ideas? Please help? Where should I look. This is the 2nd time this occurred.
  2. MohammedU New Member

    Try to enable logging and run the sql trace also to see what is going on...

    How to enable replication agents for logging to output files in SQL Servehttp://support.microsoft.com/kb/312292


    MohammedU.
    Microsoft SQL Server MVP
    Moderator
    SQL-Server-Performance.com

    All postings are provided “AS IS” with no warranties for accuracy.
  3. sql_jr New Member

    HELP! 1st it seems there is absolutely NO synchronization going on and no errors being generated.
    2nd, for SQL2005, what exactly are the steps to turn on logging.

    PLEASE ADVISE!!!
  4. MohammedU New Member

    Article I mentioned works for both sql 2000 and 2005.

    MohammedU.
    Microsoft SQL Server MVP
    Moderator
    SQL-Server-Performance.com

    All postings are provided “AS IS” with no warranties for accuracy.
  5. dineshasanka Moderator

Share This Page