SQL Server Performance

Performance issue with Reports

Discussion in 'Performance Tuning for DBAs' started by sonnysingh, Dec 5, 2007.

  1. sonnysingh Member

    <p>Hi All</p><p>We have architect of call data reports. </p><ul><li>Production database server</li><li>Clone server (that have only read only access) on which data replicated on 30 secs intervals</li><li>Web server</li></ul><p>Real Time, half hourly, agent states etc... data must come from clone server and historical data coming from production db server. To make this happen we have Linked server for Clone database on production server. As we have read only access to the clone server we are not allowed to carry any rebuild index, integrity or statistics update check etc... tasks. </p><p>We use this linked server refers in the T-SQL within SPs. when I tune this SPs..it shows high percentage cost of T-SQL for linked server side and bad news is.. i can not tune T-SQL part of linked server side. we are using functions as well and these functions are using in multiple SPs. When&nbsp; multiple users using same Report or other reports that using the same function, reports are getting slow and waiting for long time to get through as temp, variable tables lock the temp db... another draw back is can not use table hints (nolock) with the objects refer by linked server's.</p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'Times New Roman';"><!--[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"/> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"/> <v:f eqn="sum @0 1 0"/> <v:f eqn="sum 0 0 @1"/> <v:f eqn="prod @2 1 2"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @0 0 1"/> <v:f eqn="prod @6 1 2"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="sum @8 21600 0"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @10 21600 0"/> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"/> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"/></v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" style='width:508.5pt; height:189pt'> <v:imagedata src="file:///C:DOCUME~1d23549LOCALS~1Tempmsohtml15clip_image001.png" o:title=""/></v:shape><![endif]--><!--[if !vml]--><img src="file:///C:/DOCUME%7E1/d23549/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/05/clip_image002.jpg" v:shapes="_x0000_i1025" height="252" width="678"><!--[endif]--></span><p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'Times New Roman';"><!--[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"/> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"/> <v:f eqn="sum @0 1 0"/> <v:f eqn="sum 0 0 @1"/> <v:f eqn="prod @2 1 2"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @0 0 1"/> <v:f eqn="prod @6 1 2"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="sum @8 21600 0"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @10 21600 0"/> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"/> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"/></v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" style='width:508.5pt; height:189pt'> <v:imagedata src="file:///C:DOCUME~1d23549LOCALS~1Tempmsohtml15clip_image001.png" o:title=""/></v:shape><![endif]--><!--[if !vml]--><img src="file:///C:/DOCUME%7E1/d23549/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/05/clip_image002.jpg" v:shapes="_x0000_i1025" height="252" width="678"><!--[endif]--></span></p><p>Please help me...how I solve this situation, speed up reports response?</p><p><!--[if gte vml 1]> <![endif]--><img src="file:///C:/DOCUME%7E1/d23549/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/05/clip_image002.jpg" v:shapes="_x0000_i1025" height="252" width="678">Thanks in Advance</p><p>sonny<br>&nbsp;</p>
  2. sonnysingh Member

    Hi Folks
    Please advice me on this....It is quite important for me...
    Thanks in Advance
    sonny
  3. satya Moderator

    Unable to see the images, probably you have to copy or link on the web.
  4. sonnysingh Member

    I could not able to paste them... but can you advice on basis of description...
    sonny
  5. satya Moderator

    What browser you are using?
    IF it is IE then it should be WYSIWUG (what you see is what you get) configuration and will be able to copy the images.
    Either you could put them on a webspace and link the same here or email it to me.

Share This Page